Alin Simota, om de afaceri din Petrosani mai are de asteptat pânã în 20 iulie, ca sã afle sentinta în cel mai greu dosar în care este cercetat. Instanta Tribunalului Hunedoara a amânat, sãptãmâna trecutã, decizia, pânã la termenul din 20 iulie.
Judecãtoria Deva a dispus în sedinta de marti, 27 februarie 2018, eliberarea omului de afaceri Alin Simota, care acum asteaptã în libertate decizia.
Omul de afaceri din Petrosani a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, respectiv sase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, iar dosarul în care acuzat de constituirea unui grup infractional, santaj în formã continuatã, cãmãtãrie, amenintare, instigare la violente si la lipsire de libertate, este în punctul deciziei instantei.
Dosarul aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, a fost constituit dupã ce, în data de 5 august 2014, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au fost efectuate mai multe perchezitii la domiciliile unora dintre membrii grupului, precum si la sediile firmelor implicate. Procurorii DIICOT considerã cã la dosar sunt suficiente probe din care rezultã suspiciunea rezonabilã cã, din anul 2007, Alin Simota ar fi initiat un grup infractional cu ajutorul cãruia a obtinut beneficii materiale.
Simota a stat un an si opt luni în arest preventiv, patru luni în arest la domiciliu si un an si trei luni în închisoare, iar o vreme s-a sustras si a reusit sã fugã în Dubai de unde a fost extrãdat. Alãturi de Alin Simota, în acest dosar mai sunt judecati alti 13 inculpati.
Diana Mitrache