Nu mai putin de 19 steaguri sunt acum expuse în sala de sedinte a Primãriei din Vulcan, dupã ce primarul Gheorghe Ile  a adus, în atentia tuturor, stemele sub care poporul român a luptat de-a lungul veacurilor.
De la lupul dacic, la stema din anii PCR si pânã la Drapelul fãrã nicio stemã pe care îl avem acum, la Vulcan putem vedea cum a evoluat Drapelul national.
Sunt drapelele ce au mânat românii sã lupte pe teritoriul acestei tãri, iar Gheorghe Ile a explicat ce a vrut sã arate, acum, în anul centenarului. „Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la România Mare, trebuie sã le arãtãm celor care nu cunosc, pentru cã sunt multi, ce drapele a avut România, pe parcursul acestor ani si chiar mai înainte, de la Decebal. Am început cu capul de lup, pe care îl aveau dacii, apoi  drapelul a cunoscut diverse  modificãri si a ajuns drapel de luptã al statului român. Sunt cele 19 etape ce ilustreazã de la regatul în care se afla România, pânã la România cea din 1918”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Este anul centenarului, când România împlineste 100 de ani, iar aceste drapele ne aratã istoria noastrã.  La 100 de ani de România, însã, am ajuns cu un drapel fãrã stemã, iar acum se lucreazã la ceea ce va fi stema de dupã un secol de existentã.
Diana Mitrache