Nu prea se mai justificã salariul de miner, pentru munca grea din subteran, iar aceastã inechitate va putea fi remediatã.  O spune senatorul Cristian Resmeritã, care vrea ca, prin  cabinetul sãu parlamentar, sã intermedieze o initiativã prin care sã cearã celor din Complexul Energetic Hunedoara sã le mãreascã veniturile minerilor. Adicã, celor care trudesc în subteran.
„O sã initiez, prin biroul meu parlamentar, urmãtoarea chestiune : o sã rog sindicatele si actuala conducere a CEH sã ne întâlnim, sã vedem cum cresc si ei productia si sã vedem cum facem ca sã mãrim veniturile oamenilor”, a spus Cristian Resmeritã, senator PSD, în cadrul unei conferinte de presã la Petrosani.
Resmeritã spune cã acum, directorii numiti si bine plãtiti, ar trebui sã gãseascã o solutie pentru ca minerii sã aibã salarii bune. În plus, el însussi a venit cu propunerea de a prelungi activitatea minelor aflate pe închidere, acum.
„Voi insista ca minele Lupeni si Lonea sã dea productie în continuare. În momentul de fatã 31 decembrie 2018, este termenul prin care se opreste productia si eu îmi iau un angajament cã voi face tot ce este posibil ca productia sã meargã mai departe. Pentru cã, trebuie sã spun asa: ca sã dau energie, trebuie sã am cãrbune, ca sî dau cãrbune îmi trebuie exploatãri miniere care sã meargã, iar exploatãrile miniere sã fie dotate cât de cât.  Ei trebuie sã gãseascã solutii”, a adãugat Resmeritã.
Mai mult, senatorul PSD a spus cã a gândit chiar o schemã de ajutor de stat, care sã fie exceptatã de la regulile UE, prin care sã fie finantate minele  pentru rethnologizare. Si, pentru a parafa aceastã idee, senatorul Cristian Resmeritã spune cã Rovana Plumb va veni aici, sãptãmâna viitoare, discutiile fiind deja purtate si cu cei de la Uniunea Europeanã.
Diana Mitrache