Diana Maria Beta este singura elevã Petrosani si Valea Jiului care a obtinut nota perfectã la Evaluarea Nationalã si a doua din judet. În spatele mediei 10 stã ambitia unui copil, dar si colaborarea dintre elev si profesori, dar si elev-profesor-familie. Este un triunghi care oferã reteta succesului.
“Vreau sã multumesc tuturor pentru sustinere. Mã simt foarte bine în acest moment, sunt bucuroasã cã am reusit sã reprezint nu numai scoala si orasul, ci si judetul. Am arãtat cã suntem copii foarte buni si în orase mai micute precum Petrosani. Pentru nota asta m-am pregãtit din clasa a V-a. Am început constant si nu mi-a fost asa de greu”, a  spus Diana Maria Beta, tânãra care acum asteaptã rezultatele admiterii.
Prima optiune a fost Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani, unde vrea sã studieze matematicã-informaticã, intensiv englezã.
Cuvinte de laudã
Maria Pop, profesor de limba si literature românã, si Stelua Chifor, profesor de matematicã, sunt cele care au îndrumat-o pe Diana în cei patru ani de scoalã gimnazialã. Cuvintele la adresa Dianei sunt la superlativ. Satisfactia unui cadru didactic atinge cote maxime atunci când elevul reuseste.
“Pentru un dascãl nu este o bucurie mai mare decât privirea copilului în momentul în care îsi vede rezultatul la un asemenea examen care este foarte important în evolutia fiecãrui copil. Este o privire plinã de bucurie, de recunostintã, de satisfactie si pentru noi asta reprezintã totul. Este rãsplata maximã pe care o poate primi un profesor atunci când copilul îi sare la gât si spune “Multumesc”. Despre Diana, stiam de la domnul învãtãtor, cã este un copil foarte ambitios. Aceeasi ambitie, Diana si-a pãstrat-o din clasa a V-a si a dus-o mai departe. Pentru mine rãmâne un copil unic, în sensul cã atunci când avea o nelãmurire, Diana mã oprea si mã întreba. Era o dovadã a faptului cã este un copil preocupat, un copil care doreste sã înteleagã tot ceea ce profesorul îi dãruieste. Rar întâlnesti un copil care sã doreascã sã asimileze atât de mult. Aceastã perseverentã, Diana si-a pãstrat-o din clasa a V-a. Diana demonstreazã cã în Valea Jiului se face carte”,  a spus Maria Pop, profesor de limba si literatura românã.
Matematica poate fi distractivã. Ne-a spus Steluta Chifor, profesor de matematicã la Scoala Gimnazialã IG Duca din Petrosani. Un cadru didactic care pune pasiune în ceea ce face stie sã îsi atragã elevii de partea sa, iar atunci orice materie indiferent cât de dificilã este se transformã într-o joacã frumoasã si utilã.
“Rezultatele pe care Diana le-a obtinut sunt rodul muncii ei. A fost o elevã foarte silitoare, serioasã. Dacã la matematicã avea o nelãmurire, mã întreba mereu. Diana, niciodatã nu a lãsat ceva neînteles. Îi fac sã iubeascã matematica, de la început, din clasa a V-a. Când îi întreb în prima orã dacã le place matematica, jumãtate se ridicã si spun nu. Încerc sã îi atrag prin probleme de matematicã distractive. Matematicã poate fi distractivã prin joacã. I-am fãcut sã îndrãgeascã aceastã materie”, ne-a spus Steluta Chifor, profesor de matematicã.
Premiatã pentru nota 10
Absolventã de 10 a fost premiatã de autoritãtile locale de la Petrosani. 1000 de lei a primit Diana din partea Primãriei si Consiliului Local al municipiului Petrosani, iar doamnele profesoare au primit un premiu de câte 500 de lei fiecare.
“E un moment important. Am premiat-o pe domnisoara Maria Diana Beta care a luat nota 10 la Evaluarea Nationalã. E o mare performantã si o mare mândrie pentru noi toti sã avem astfel de copii. Îi felicit pe pãrinti si profesori si, cu sigurantã Diana va confirma acest rezultat extraordinar. Iatã cã la Petrosani existã rezultate exceptionale, ceea ce ne bucurã foarte mult. Este meritul familiei, al ei în primul rând si al profesorilor care au pregãtit-o. Având si eu doi copii îmi dau seama cât este de greu si câtã muncã este în spatele acestui rezultat”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Diana Maria Beta a absolvit cursurile Scolii Gimnaziale IG Duca din Petrosani.
Monika BACIU