Maternitatea de la Petrosani atrage viitoarele mame

Cu mobilier nou, saloane special create pentru mame si copii, pãtuturi de ultimã generatie, aparaturã nouã si performantã si o grijã specialã din partea medicilor, maternitatea de la Petrosani revine în fortã.   Dotãrile au fost fãcute în timp, dar acum sectia este una dintre cele mai moderne si asta rezultã si din numãrul mare de nasteri din ultima vreme.
„Anul acesta a fost un an fericit pentru noi. Din punctul de vedere al aparaturii, noi suntem dotati, din 2008, cu incubatoare, lãmpi de fototerapie, cu injectomate, cu tot ce ne  trebuie. Avem personal tânãr si instruit în vederea reanimãrii imediate a copilului, cã acest lucru conteazã cel mai mult. Am primit dotãri din partea spitalului mãsutele de înfãsat, foarte frumoase si landourile si, concomitent, în luna mai, în urma unei actiuni caritabile, am primit peste 10.000 de lei”, a spus dr. Carmen Bursesc, medic neonatolog la Spitalul de Urgentã din Petrosani.
În acest moment, sunt zeci de mame ce vin aici sã nascã, în ciuda exodului care le trimitea spre alte maternitãti. Sunt multumite si totul rezultã din numãrul mare de nasteri.
„La noi se naste, stãm foarte bine în judetul Hunedoara, din punctul de vedere al nasterilor. Am încheiat luna iunie cu 42 de nasteri. Acum avem 7 copii pe sectie. S-au nãscut 2, apoi un altul si zilnic vin aici mame”, a mai spus dr. Carmen Bursesc. Sectia urmeazã sã fie dotatã cu o masã de reanimare cu modul de resuscitare, iar viitoarele mame sunt asteptate aici.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *