În weekend-ul trecut, stadionul din Hateg a fost gazda unei întâlniri de fotbal emotionante. Cei de acolo au luat decizia de a aniversa împlinirea a 30 de ani de la promovarea, în urma unui dublu meci de baraj, în 1988, în Divizia „C”.
A fost prima accedere în Divizia „C” a echipei hategane (va mai fi una în 2008-2009) la acest nivel.
Atunci, hateganii au trecut cu 2-0, 0-1 de CPL Caransebes, promovând în Divizia „C”.
Pentru a marca acel moment de acum trei decenii, conducãtorii hategani au organizat un joc old-boys între Retezatul Hateg 80 – Corvinul80 (cu extindere cãtre anii 1990-2000…) o partidã la care au rãspuns invitatiei un total de 35 de fosti jucãtori ai celor douã echipe.
Retezatul Hateg – echipa promovãrii în Divizia „C” 1987-1988
Ion Grigore (Blagu) – Dâlja, Hututuc (Voiconi), D. Vizitiu (Ceutã), Iovãnesc – G. Iliescu (Miclosoni), Pãran (Muntean), Stãncic, Itul – D. Militaru (Hoban), N. Gavrilut (Lucaci).
ZECE GOLURI!
Meciul a fost unul echilibrat, chiar dacã hunedorenii au condus de câteva  ori cu 2 sau 3 goluri diferentã, scorul final fiind 5-5 (autori N Gavriluti, Cr. Sãlãsan, G. Iliescu 2, Militaru pentru gazde, M. Dãscãlescu 2, D. Dãscãlescu 2, Coldea pentru oaspeti), meciul fiind arbitrat câte o reprizã fiecare de Ioan Danci respectiv Daniel Thirt.
Am avut prilejul sã-i vedem pe gazon evoluând pe Bobu, Dâlja, Mihãilescu, Stãncic, Pãran, Gabi Iliescu, Itul, Gavriluti sau D. Militaru la hategani, Ciorea, Pãcurar, Gãlan, D. Dãscãlescu, M. Dãscãlescu, Chezan sau Colesniuc la hunedoreni.
La meci au participat si fostul international Romulus Gabor, iar ca invitat special Dacian Vizitiu, fiul regretatului antrenor-jucãtor din anul promovãrii, Mache Vizitiu, dar si presedintele AJF Hunedoara, Cristian Petrean
Pe banca de rezerve a Hategului a stat Marcu Buzduga, cel care a antrenat echipa Retezatul în perioada 2004-2006.
Nu trebuie omis aportul celor care s-au ocupat de organizarea acestui meci, Viorel Demian (viceprimar Hateg), Doru Ghenciu (presedintele Retezatul Hateg), Petru Basarabã (consilier local) si Cristian Pascu (sponsor).
Marele regret a organizatorilor a fost acela cã au lipsit spectatorii, la acest capitol punctând ca un minus asupra celor care s-au ocupat de mediatizarea evenimentului.
Oricum, întâlnirea generatiilor 80 -90 – 2000 de la Hateg a fost o reusitã, care se va dori permanentizatã si pe viitor.
GENU TUTU