Un singur elev a promovat la unul dintre liceele din Petrosani, iar unul dintre cele mai bune din judet are doi picati. În schimb, una dintre cele douã note de 10 este din Petrosani.
Cel mai mare dezastru este la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde, un singur elev a promovat, iar conducerea scolii spune cã are încredere cã, dupã contestatii ar mai putea fi câtiva promovati.
„Deocamdatã asteptãm si rezultatele dupã contestatii. Într-adevãr este neasteptat si pentru noi. Speram la mai mult. Sunt câtiva copii care se apropie de media 6.00 si acolo mai avem sperante. Subiectele au fost destul de dificile, mai ales pentru un liceu tehnologic, unde nivelul copiilor nu este cel de teoretic si am fãcut deja un plan pentru vacanta de varã în care sã îi mai sprijinim pe copii si în sesiunea de toamnã, sã sperãm, cã va fi mai bine”, a spus Mihaela Marita, director adjunct Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petrosani.
Unul dintre cele mai bune licee din judetul Hunedoara, Colegiul National Mihai Eminescu are doi elevi care nu au promovat, pentru prima datã în ultimii ani, fiind si absolventi care nu iau bacalaureatul. Aici existã si singura notã de 10 curat din Valea Jiului. Iulia Corici este cea care a obtinut-o. Colegiul Hermes are mai putin de jumãtate dintre elevi admisi dupã aceastã etapã de Bacalaureat. În cifre, situatia este urmãtoarea: 100 de elevi au sustinut examenul, 14 nu s-au mai prezentat la probe si 50 sunt respinsi. La Colegiul de Informaticã Carmen Sylva sunt 55 de elevi nepromovati, 3  care nu s-au prezentat si 80 admisi.  La Petrila, Colegiul Tehnic Constantin Brâncusi are 96 de elevi care s-au înscris la examen. Dintre acestia, 12 nu s-au mai prezentat, iar respinsi sunt 30 de elevi.  La Lupeni situatia nu este mult diferitã. Aici, la filiera tehnologicã  s-au înscris pentru examen 45 de elevi. Dintre acestia, 14 nu s-au mai prezentat si doar 6 au promovat. În schimb, la Colegiul „Mircea Eliade”, s-au înscris 106, 5 au lipsit de la probe, iar 14 sunt respinsi.  La Colegiul Tehnic Mihai Viteazul dinVulcan, s-au înscris 139 de elevi, unul a fost eliminat, dupã ce a încercat sã copieze, 21 nu s-au mai prezentat, iar 41 sunt respinsi.  Nu mai putin de 1736 de candidati care au sustinut prima sesiune a examenului de bacalaureat au fost declarati admisi, acestia obtinând cel putin media 6.  Dintre acestia, 273 de absolventi nu s-au prezentat la una sau mai multe probe ale examenului, iar trei dintre candidati au fost eliminati din sala de examen.
Diana Mitrache