Adrian Negoe, juristul si secretarul Primãriei din Petrosani, directorul Directiei Publice de Administrare a Domeniului Public si Privat, Daniel Visan si fostul director Lucian Dragomir au fost trimisi în judecatã într-un dosar de fraudã cu fonduri APIA.
Potrivit  documentelor, cei trei sunt acuzati pentru infractiuni de coruptie, suma totalã care existã ca prejudiciu fiind de aproximativ 900 de mii de lei.
Dosarul celor trei se aflã în procedura de camerã preliminarã, fiind acuzati pentru tentativã la folosirea sau prezentarea cu rea credintã de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.
DNA a pus sechestru pe averile celor trei si juristul primãriei din Petrosani spune cã se va apãra în instantã, pentru cã totul a pornit de la plângerea unui composesorat.
„Asociatia respectivã  a revendicat o pãsune. Între municipiul Petrosani si aceastã asociatie a avut loc un litigiu pe civil, timp de 10 ani si, în cele din urmã, primãria a pierdut proprietatea acestui teren. Cu aceastã proprietate a fost împroprietãritã, prin titlu emis de Comisia judeteanã, aceastã asociatie, care a solicitat, printr-o plângere penalã, sã îi fie restituitã subventia neîncasatã. Subventia a  fost încasatã de chiriasul, care a închiriat de la primãria Petrosani  aceste pãsuni, care  în municipiul Petrosani a avut extras de carte funciarã si a fost proprietar. Rãmâne sã ne judecãm mai departe si sã ne apãrãm”, a spus jr. Adrian Negoe, secretarul Primãriei din Petrosani.
APIA si Asociatia Composesoralã Poienile Tãii Bãnita Dâlja Mares-au constituit pãrti civile si spun cã cei trei angajati ai primãriei sunt  vinovati de „participatie improprie în formã continuatã la infractiunea de folosire sau prezentare de documente inexacte dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, complicitate la tentativã la folosirea sau prezentarea cu rea credintã de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”
Diana Mitrache