Sute de cetãteni din municipiul Vulcan au îmbrãcat costumul popular si au defilat pe Bulevardul Mihai Viteazu din localitate. În plus, alãturi de cei care au îmbrãcat cu mândrie  portul traditional, s-au aflat si sportivii sau elevii care au obtinut rezultate bune la învãtãturã.
Totul a fãcut parte din cadrul actiunilor dedicate celei de-a 46-a editii a Nedeii Vulcãnene.  Pentru localnicii din  Valea Jiului portul popular reprezintã o mândrie si îl etaleazã ori de câte ori au ocazia. A fost parada  identitãtii si a valorilor locale, edilii încercând astfel cã organizeze o defilare în cadrul cãreia sã aducã în atentia comunitãtii cele mai valoroase simboluri.

„Multumesc tuturor ansamblurilor si grupurilor folclorice, sportivilor,  membrilor societãtii civile pentru participarea la aceastã frumoasã paradã, integratã  în programul Nedeii Vulcãnene”, spune  Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.  Perpetuarea obiceiurilor si a traditiilor duc mai departe comunitatea istoricã  a Vãii Jiului. Autoritãtile locale organizeazã, la marile sãrbãtori, astfel de actiuni.  Parada de la Vulcan  a avut loc în cadrul celei  de-a 46-a editii a Nedeii Vulcãnene organizatã de Primãria si Consiliul Local al municipiului Vulcan.
Monika BACIU