INSEMEX Petrosani îsi adaugã la palmares încã 11 medalii de aur si douã premii speciale. Activitatea de cercetare a celor de la institutul din Petrosani este recunoscutã pe plan mondial.
La finalul sãptãmânii trecute, Universitatea Tehnicã „Gheorghe Asachi” din Iasi, împreunã cu Institutul National de Inventicã au organizat Salonului International al Inventiilor, Cercetãrii, Inovãrii si Transferului Tehnologic – INVENTICA 2018. Prestigiosul eveniment s-a desfãsurat în paralel cu lucrãrile Conferintei Internationale de Inventicã, în corpul A al clãdirii Universitãtii Tehnice, Sala „Pasilor Pierduti”. Manifestãrile stiintifice au fost derulate cu suportul Fundatiei Stiintifice si a Culturii Inovationale pentru Performantã „Institutul Român de Inventicã – IRIIS si a Ministerului Cercetãrii si Inovãrii. Evenimentele au reunit în spatiul expozitional inventatori din Republica Moldova, Rusia, Polonia, Egipt, Canada, Taiwan, Statele Unite ale Americii si România.
“Comisia internationalã de jurizare a fost compusã din personalitãti ale mediului universitar si stiintific din Taiwan, Rusia, Ucraina, Serbia, Iran, Moldova, Romania (Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu). Ca urmare a participãrii la cea de-a XXII-a editie a Salonului International al Inventiilor, Cercetãrii, Inovãrii si Transferului Tehnologic – INVENTICA 2018, INCD INSEMEX a primit 11 medalii de aur pentru toate lucrãrile prezentate si douã premii speciale”, aratã reprezentantii INSEMEX.Tematica Salonului a fost diversificatã, cuprinzând inventii si inovatii din diverse sfere de interes: Fundamente in Performantele Umane, Creatie Psiho-Tehnicã, Metode de Creatie Tehnicã, Cercetare Interdisciplinara a Optimizãrii Performantelor Umane, Inginerie Informationalã si a Cunoasterii, Stiintã si Artã.