Gruparea se ocupa cu traficul de substante interzise pe raza Vãii Jiului si a fost destructuratã în urma unei actiuni a politistilor de la BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT- BT. Hunedoara.
Mai multi suspecti au fost trimisi în judecatã pentru grup infractional organizat si trafic de droguri de risc, iar magistratii i-au condamnat la închisoare. Astfel, Ioan N. a primit la 3 ani si 8 luni de închisoare, Marcel G. 3 ani si 8 luni de închisoare, Orlando S. (fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru viol si tâlhãrie) 3 ani, 5 luni si 507 zile de închisoare.
Totodatã, magistratii au condamnat-o pe Maria L. la 2 ani si 5 luni de închisoare, pe Petru Alin V. la doi ani si nouã luni de închisoare iar pe Adrian T. la 2 ani si sase luni de închisoare. Cei cinci au fost arestati în ianuarie 2018, pentru constituirea unui grup infractional organizat care se ocupa cu traficul de droguri pe raza oraselor din Valea Jiului.
Ancheta a început în 17 ianuarie 2018, la scurt timp dupã retinerea lui Orlando S. Acesta a formulat imediat un denunt penal în care a  dat detalii despre o tranzactie. Înainte de a ajunge pe piata neagrã din Valea Jiului, drogurile erau aduse din Malaga si erau achizitionate prin intermediul unui cetãtean albanez, din Timisoara.
Maximilian Gânju