Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, a fost si el prezent, la sfârsitul sãptãmânii trecute, la  Constanta, acolo unde a participat la discutii cu reprezentanti guvernamentali. Întrevederile au avut loc în cadrul evenimentului organizat de Asociatia Municipiilor din România.
“Au fost abordate subiecte de interes pentru orice administraíe publicã. Astfel de actiuni vin în  sprijinul nostru, al primarilor pentru cã avem posibilitatea,  ca prin intermediul acestei asociatii din care si municipiul Lupeni face parte, sã discutãm cu reprezentanti ai Guvernului, dar si reprezentanti ai institutiilor care au legãturã cu administratia publicã”, a declartat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Un astfel de subiect pentru  administratia localã din Lupeni este cea care vizeazã iluminatul public.
““Iluminatul eficient pentru orase”, proiectul fiind sustinut de Asociatia F.E.G.I.M.E. a fost una din temele  abordate la aceastã întâlnire. Noi, la nivelul municipiului Lupeni avem un asemenea proiect pentru modernizarea iluminatului public, astfel încât acesta sã fie eficient, dar în acelasi timp sã reducem si costurile”, a mai spus sursa citatã.  În plus, la  întâlnirea de la Constanta s-a mai discutat despre  necesitatea identificãrii unor strategii comune AMR – MDRAP – MFP în ceea ce priveste  sistemele locale de termoficare, dar si continuarea procesului de simplificare al achizitiilor publice.
Monika BACIU