Turismul, afectat de vremea rea

Cabanierii din Parâng cât si din Retezat sunt afectati de vara ploiasã si cu temperaturi mai degrabã întâlnite în toamnã. Numãrul turistilor care ajung în cele douã zone montane este relativ mai mic fatã de anii trecuti.
Este aproape jumãtatea sezonului si cabanele ar fi trebuit sã fie pline în zonele montane preferate de turistii autohtoni, dar mai ales de cei strãini.
Acestia din urmã lãsau bani buni investitorilor de la poalele Retezatului, dar vremea a dat toate prognozele peste cap. Strãinii, în general cehi, nemti, unguri ori polonezi, vin pentru sejururi în Retezat, pentru a face trasee, dar ploile si temperaturile scãzute îi tin în cabane.
”Cei care sunt pasionati de munte se intereseazã de prognoza vremii, de conditii, de cât de sigur este sã pleci în drumetie în aceastã perioadã. Cum vremea a fost mai tot timpul extrem de rea, cu furtuni puternice, ploi torentiale si temperaturi mai mici si cu 20 de grade fatã de  normal, muntele nu mai este primitor pentru ei si se reorienteazã. Acest lucru  se vede în încasãri, în  veniturile noastre. Este mai ieftin pentru multi dintre noi sã tinem cabanele închise, pentru cã în Parâng urcã si mai putini turisti fatã de Retezat”, explicã unul dintre  cabanieri. Pe de altã parte, un numãr ridicat de turisti este înregistrat în zona Transalpina. Sunt în  principal turisti strãini care vor sã parcurgã soseaua de altitudine. Din pãcate, în zona montanã respectivã, în materie de facilitãti,  turismul este aproape inexistent.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Turismul, afectat de vremea rea

  • 28 iunie 2018 la 19:49
    Permalink

    Domnilor cabanierii din Parang cereti Consiliului Judetean Hunedoara PSD (domnilor Bobora si Andronache oameni lui Laurentiu Nisor) sa asfalteze drumul judetean din Parang sa nu mai caute motive de amanare ….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/cronicav/public_html/wp/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:47 Stack trace: #0 /home/cronicav/public_html/wp/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(650): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/cronicav/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/cronicav/public_html/wp/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47