Drumul spre Voineasa, ce trece prin Valea Jiului este, în continuare, extrem de degradat. Drumarii spun cã aceastã rutã va intra în curând în reparatii si cã acestea vor impune restrictii de trafic.
„Pe DN 7A lucrãrile vor începe în foarte scurt timp. Constructorul este venit, am avut o întâlnire si cu consultantul si cu beneficiarul si s-a stabilit sã se intervinã de urgentã pe tronsonul respectiv la primul podet, cum intri dinspre Petrosani. Este risc sã se dãrâme acolo podetul. Vor fi apoi restrictii si nu se va circula în zonã pe portiunea respectivã si se va ocoli prin Petrila”, a spus Ion Tudor, sef CNADR Gorj.
În plus, drumarii spun cã vor notifica responsabilii din judetul nostru, pentru a cere sã limiteze trecerea masinilor de mare tonaj. Asta, pentru cã mereu aceste rute sunt distruse, dupã ce masinile ce transportã lemn trec peste ele. „Nu se respectã deloc limita de tonaj. Am iesit din iarnã cu un drum extrem de distrus. E corect sã fie si activitãti de transport, dar dacã nu avem grijã de drumuri, nu vom avea pe unde circula. Sunt 3 sau 4 km pe zona Groapa Seacã, unde noi am intervenit deja cu un greder, am pus material, cã nu este asfalt, dar dupã ploile care au cãzut si dupã ce trec masinile de mare tonaj, drumul este aproape la fel. Asfaltul s-a degradat, pe câteva zone, puternic, iar noi, ca drumari, nu putem sã luãm nicio mãsurã împotriva celor ce depãsesc tonajul”, a conchis Ion Tudor, sef CNADR Gorj.
Lucrãrile vor avea loc în 5 puncte, luându-se în considerare si partea dintre Petrosani si Jiet, unde va fi reparat un podet. Deocamdatã artera este încã deschisã circulatiei, dar  drumarii vor face un program de restrictii în functie de  portiunile pe care au loc lucrãrile în zona respectivã. Proiectul va dura aproximativ 2 ani, dar se va reface terasamentul mãturat de ploi pe Jiet, pânã la Voineasa.
Diana Mitrache