Sedinta Consiliului Local Petrosani a fost una cu scântei. Desi proiectul de hotãrâre care prevedea mutarea târgului sãptãmânal pe turnanta stadionului a fost retras de pe ordinea de zi, discutiile pe marginea echipei de fotbal care si-a disputat meciurile pe stadionul Jiul au suscitat discutii aprinse.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, a mai explicat încã o datã faptul cã nu poate ceda bazã cu titlu gratuit, aceastã reglementare nefiind cuprinsã în nicio lege.
“În discutiile pe care le-am avut cu cei de la Clubul Sportiv Municipal si cu cei de la Serviciul de Administrarea Pietelor am vrut sã reintroducem acest târg, cel putin în perioada în care nu sunt meciuri, în incinta stadionului, pe turnantã. Nu ar fi împietat activitatea sportivã de acolo, dar era un loc care oferea mai multã sigurantã pentru cei care expun si cei care viziteazã târgul. Am hotãrât sã retragem proiectul pentru cã a apãrut aceastã problemã legatã de Sirineasa. Noi suntem de acord ca acest club sã îsi desfãsoare activitatea la bazã sportivã Jiul, însã ceea ce a apãrut în legãturã cu solicitãrile pe care le-a fãcut clubul Sirineasa vizavi de închirierea sau concesionarea acestei baze, nu sunt date reale. Sirineasa ne-a trimis o singurã adresã prin care ne solicitã un punct de vedere cu privire la închirierea bazei sau acordarea unui comodat. Noi am rãspuns a doua zi: comodat nu se poate pentru cã nu este legal. Am transmis cã avem un HCL care prevede taxele pentru închirierea bazei sportive pentru anumite activitãti. Dumnealor nu mai vor sã stea în bazã tot timpul, adicã sã se cazeze acolo. Ei vor sã facã antrenamentele în altã parte, dar vor sã dispute meciurile oficiale pe stadionul Jiul. Noi le-am spus cã suntem de acord, le-am prezentat toate documentele necesare si asteptãm un punct de vedere oficial din partea reprezentantilor de la Clubul Sirineasa. Noi vrem cã dumnealor sã joace meciurile aici, dar nu în conditiile de acordare a unui comodat pentru cã nu avem bazã legalã. Eu pot sã stau de vorbã cu ei 48 de ore încontinuu, dar eu nu pot sã fac decât ceea ce este legal”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Un cetãtean a fost prezent în cadrul sedintei Consiliului Local si i-a acuzat pe reprezentantii administratiei locale de faptul cã pun piedici, iar baza sportivã se va degrada dacã clubul Sirineasa va pleca. Potrivit unei hotãrâri de Consiliu Local, taxa pentru utilizarea bazei sportive este de 3000 lei/zi atunci când se disputã meciurile.
“Acesti oameni nu pot sã suporte cheltuielile care sunt incomensurabile. Sunt preturi exagerate. Se va alege praful de baza asta pentru cã nu suntem în stare sã o pãstrãm”, a spus Puiu Benea, cetãtean.  De cealaltã parte, consilierul local  Mihai Barbu a propus organizarea unei  dezbateri publice pe acest subiect.
“Ar trebui sã facem o dezbatere publicã cu Consiliul Local, Sirineasa si suporterii pentru cã noi putem schimba o hotãrâre de Consiliu Local. Eu vreau ca din aceastã discutie sã reiasã care ar fi interesul pãrtilor si sã le aducem la un numitor comun”, a spus consilierul local Mihai Barbu.
Dezbaterea publicã pe marginea acestei chestiuni va avea loc miercuri, 4 iulie la ora 11:00 în sala de sedinte a Consiliului Local.
Monika BACIU