Sunt sute de masini, trafic infernal, mai vin si autobuzele ecologice, iar orasul Petrila are nevoie de idei de dezvoltare.  Tocmai de aceea, primarul Vasilicã Jurca a invitat toti  localnicii, dar si pe alti oameni care au de gând sã se implice, sã vinã cu idei. A fost un atelier de lucru, ce s-a desfãsurat miercuri,  dupã prânz, iar tema a fost legatã de modul în care ar trebui sã se desfãsoare traficul prin aceastã parte din estul Vãii Jiului. S-a dezbãtut Planul de mobilitate urbanã al orasului Petrila.
„Prin acest plan, ne dorim sã identificãm problemele de trafic, pentru cã, în ultima perioadã,  s-au înmultit masinile, în special, în ultimii doi ani, când numãrul de masini a crescut cu peste 2.000. Ne dorim sã identificãm care sunt problemele si mai ales solutiile, pentru ca în viitor  sã nu mai avem aglomerãri si probleme în trafic”, a spus  Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.  În orasul Petrila, pe artera principalã, sunt zone în care masinile parcate pe prima bandã de circulatie, încurcã enorm  traficul si astfel, dintr-un drum cu 4 benzi se pot folosi doar douã, în timp ce, în cartiere este o lipsã acutã de parcãri.  În plus, autobuzele ecologice din proiectul Green Line  vor avea în acest oras statia de întoarcere.
„Ne va ajuta si la proiectul Consiliului judetean pentru Valea Jiului, pentru linia  ecologicã de autobuze. Linia începe de la Rãscoala si merge pânã al Câmpu lui Neag”,  a conchis primarul. Dezbaterea s-a tinut cu toti cei interesati, iar la final s-au tras concluzii, ce urmeazã a deveni, dacã este cazul proiecte de hotãrâri de consiliu local, ori chiar proiecte ce ar putea sã atragã finantãri europene.
Diana Mitrache