Un nou eveniment cultural pe ruinele minei Petrila

Planeta Petrila si ACV cu sprijinul AFCN si cu sustinerea Primãriei orasului Petrila, Facultãtii de Arhitecturã Timisoara, Asociatiei Ephemair, Societãtiilor Culturale Conditia Românã, În comunitate, IDEILAGRAM si-au propus sã aducã aducã în atentie oportunitatea redeschiderii minei Petrila, odatã cu reconversia acesteia din exploatare minierã în exploatare culturalã.
”Exploatarea Culturalã Petrila aduce energii creative pentru reimaginarea patrimoniuluiindustrial prin activitãti culturale si pentru asta pune din nou la un loc artisti, specialisti, autoritãti si publicul local”, spun initiatorii acestui proiect.
Evenimentul  este împãrtit în douã sectiuni, un laborator teoretic si unul artistic. Vor fi abordate trei teme, si anume orase în declin, patrimoniu construit si natural, identitate. Ultimele actiuni care au avut loc la mina Petrila au demonstrat faptul cã zona poate trãi prin culturã. La mina Petrila cinci clãdiri au fost pãstrate si clasate ca monumente istorice.
Monika BACIU

Un comentariu la „Un nou eveniment cultural pe ruinele minei Petrila

  • 30 iunie 2018 la 15:40
    Permalink

    ce trist in loc sa fie locuri de munca mina sa produca asa cum se promitea in campania electorala acum au loc tot felul de comedii prostesti care paradoxal sunt organizate de cel care a pus din greu umarul la inchiderea minei prin minciunile lui si jocul facut pentru psd petrila ….un anume cenuse specimen de trista amintire in istoria petrileana.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.