Cristina Prunã, deputatul USR, este interesatã de drumul spre Straja.  Organizatorii  concursului de longboard “Transylvania Downhill” au anuntat cã 2018 va fi ultimul an în care acestia vor organiza acest concurs în statiunea montanã Straja din judetul Hunedoara.
“Motivul deciziei este starea precarã a drumului judetean 664 A care, dupã finalul iernii, devine impracticabil pentru longboarding. Aceastã competitie internationalã aduce anual circa 1000 de turisti în  statiunea Straja. În acest context, având în vedere importanta turismului în zona aceasta a judetului Hunedoara, vã rog sã mã informati dacã repararea acestui drum judetean este o prioritate pentru Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere, respectiv pentru Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Timisoara”, aratã  deputatul USR, Cristina Prunã în interpelarea adresatã Ministerului Transporturilor.
De cealaltã parte, Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, spune cã banii alocati de Consiliul Judetean Hunedoara, administratorul de drept al drumului, sunt insuficienti pentru asfaltarea completã a carosabilului, însã, existã promisiuni din partea oficialilor de la judet cã acest drum va fi modernizat.
“Avem promisiunea din partea Consiliului Judetean cã acest drum va fi reabilitat, undeva în jur de 9 kilometri de drum. Anul acesta am primit o sumã destul de micã pentru a putea sã reparãm gropile care au apãrut, iar acei concurenti trebuie sã aibã un drum foarte lin, trebuie sã se desfãsoare competitia pe un drum foarte bun. Pentru anul viitor, avem promisiunea de la Consiliului Judetean, cã ne va asfalta tot acest drum. Când asfaltul este proaspãt, cei care practicã longboardul nu pot sã îl practiceîn conditii bune. Competitiile vor continua în Straja”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Monika BACIU