Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului a scos la licitatia contractul de “Executie lucrãri de reabilitare a drumului tehnologic de legãturã între DN66 si strada Republicii din orasul Petrila si lucrãri de împrejmuire a incintei principale Mina Petrila”.
2.104.795 de lei este valoarea lucrãrilor, iar acestea fac parte din programul de închidere si ecologizare a unitãtii miniere. “Reabilitarea drumului  tehnologic de legãturã între DN 66A si strada Republicii, compus din douã tronsoane, constã în în asfaltarea acestuia si constituie o a doua etapã de lucrãri, în continuarea unei prime etape deja executatã anterior, din beton sau macadam. În acest caz, structura rutierã existentã are rol de fundatie în structura rutierã proiectatã. Lucrãrile de asfaltare vor fi executate tinând cont de delimitãrile din teren aferente aliurii actuale a drumului”, aratã documentatia.
Acest tronson este compus din douã portiuni si anume de la Dãrãnesti – intersectia cu Cartieul Bosnia pânã la intrarea în sediul administrativ al S.M.Petrila, în lungime de 1003 metri si portiunea a doua în lungime de 470 metri cuprinsã între intrarea în sediul administrativ al S.M.Petrila  pânã la canton. Aceastã portiune include si parcarea betonatã din fata sediului administrativ.
Monika BACIU