ALDE Petrosani are un nou presedinte interimar. Delia Strãut a fost numitã în fruntea formatiunii politice. Delia Strãut a ocupat functia de director financiar în cadrul Complexul Energetic Hunedoara. Delia Strãut vine la conducerea ALDE Petrosani dupã o perioadã de interimat de douã sãptãmâni, timp în care organizatia localã a fost condusã de Emanuel Clej.
“Am numit-o presedinte, în unanimitate, cu un birou interimar. Rolul domniei sale este de a organiza alegerile, de a rezolva odatã pentru totdeauna situatia membrilor de partid, de a-si plãti oamenii cotizatiile si sã facã activitãtile necesare oricãrui partid pentru diferite evenimente. Sã se facã cunoscuti, cã existã ALDE în Valea Jiului”, a declarat Mircea Ioan Molot, presedintele ALDE Hunedoara.
Presedintele ALDE Hunedoara sustine cã activitatea politicã a  ALDE Petrosani a fost inexistentã.
“Nu am treabã cu domnii consilieri (Milu Vladislav sI Mihai Barbu-n.r.), nu îi dãm afarã din partid. Nu au decât sã îsi continue munca. Eu nu pot numi activitate. A fost inexistentã. Nu stiu cât a fost de corectã activitatea lor (din Consiliul Local-n.r.), nu i-am urmãrit, sunt responsabili, nu îi dirijez. Fiind consilieri, decid ei, desi ar trebui sã tinã cont de politica partidului. Niciodatã nu i-am întrebat cum au votat sau felul în care au votat, dar în afarã de asta, activitatea politicã a fost zero. Nu putem sã ne culcãm pe niste lauri, cã au fost organizatia cu cele mai bune rezultate. Nu e adevãrat. I-am solicitat doamnei Strãut sã punã la zi organizatia. Acolo nu mai e nimeni membru de partid. Nu a mai achitat nimeni cotizatia de 6 luni. Ar trebui sã desfiintãm organizatia si sã o luãm de la început. Mergem pe refacerea adeziunilor”, a mai subliniat sursa citatã.
În luna februarie a acestui an ar fi trebui sã aibã loc alegeri la ALDE Petrosani, însã acestea au fost amânate din varii motive. La acel moment au fost depuse douã candidaturi. Milu Vladislav si Francisc Gerschner si-au anuntat candidaturile.
Monika BACIU