Oslea Night Ridge este cel mai dur concurs de alergare montanã nocturã si se va afla, în 11 august 2018, la a treia editie consecutivã.  Acesta va avea  loc în zona masivelor Piatra Iorgovanului,  din Retezatul Mic si muntele Oslea, din muntii Vâlcan.
Evenimentul este organizat de cãtre Clubul Alpin Valea Jiului, în parteneriat cu Turism Uricani.

Concursul reprezintã o continuare a  ceea ce obisnuia sã fie Iorgovanu Night Run si presupune desfãsurarea unui probe de alergare verticalã – pe masivul Iorgovanu – si a unei probe de alergare  nocturnã – pe muntele Oslea.
Vertical Race Piatra Iorgovanului este cursa de zi ce va începe la ora 09:00 si va avea aceeasi linie de start cu cea de noapte. Plecarea se va face din zona campingului Valea Iarului, de la Câmpusel, iar peste aproximativ 30 de metri traseul intrã direct pe poteca de munte. De aici, urmeazã un urcus de 3.6 kilometri, cu 800 metri diferentã pozitivã de nivel. Mai departe, trecerile se fac succesiv prin pãdurile de foioase si conifer, urmate de zona pasunilor alpine, pânã în apropierea vârfului, unde se regãseste linia de finish – Piatra Iorgovanului, la o altitudine de 2014 m.
Oslea Night Ridge reprezintã cursa de noapte si este în continuare cea mai durã competitie de alergare montanã nocturnã din România. Aceasta va începe la ora 21.00. Cursa este compusã dintr-o buclã de 14,2 kilometri, cu 900 de metri diferentã pozitivã de nivel. Plecarea se va face din acelasi punct (zona de camping Valea Iarului). Traseul traverseazã apoi DN66A, continuã cu un urcus spre Pasul Jiu-Cerna, iar ulterior parcurge aproape în întregime creasta muntelui Oslea. Dupã o distantã de aproape 3 km la o altitudine de 2000 de metri, traseul coboarã treptat, prin zone cu pãsuni alpine si drumuri forestiere, spre zona de finish, care este aceeasi cu linia de start.
Profitati de NEXT RUNNER (în perioada 01 iunie – 08 august 2018) si înscrieti-vã cu doar 100 lei, direct pe website-ul concursului, la sectiunea ÎNSCRIERE.  Mai multe detalii despre competitie regãsiti pe pagina de facebook Oslea Night Ridge sau pe evenimentul Oslea Night Ridge 2018.  Informatii suplimentare puteti obtine de la Petreanu Laurentiu – directorul competitiei (telefon: 0735 847561). Run safe, run smart and have fun!
Echipa Oslea Night Ridge