Zilele Culturale Maghiare

Comunitatea maghiarã din Valea Jiului a fost în sãrbãtoare. Pe tot parcursul sãptãmânii trecute au avut loc evenimente dedicate celei de-a XVII-a editii a Zilelor Culturii Maghiare.
Un eveniment deosebit a avut loc la Biserica Catolicã din Petrosani, unde corul Minerul din Varpalota, oras înfrãtit cu municipiul Petrosani, a sustinut un concert. Anul viitor, Corul Minerul din Varpalota aniverseazã 100 de ani de la înfiintare.
”Apreciind rolul pe care comunitatea maghiarã îl are în viata urbei noastre, am rãspuns cu plãcere  invitatiei de a participa la recitalurile artistice propuse în cadrul editiei din acest an a Zilelor Culturii Maghiare din Valea Jiului. Îi felicit pe membrii comunitãtii maghiare din municipiul Lupeni si le doresc sã-si pãrstreze vitalitatea si interesul pentru mentinerea si promovarea culturii în orasul nostru”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Actiunile s-au încheiat la Lupeni, acolo unde pe scena Palatului Cultural a avut loc o actiune cultural-artisticã.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.