Localnicii de peste Jiul de Vest, ce sunt nevoiti sã treacã podul ce duce la mina Paroseni, rãmân, în curând, rupti de lume, din cauza drumului care s-a degradat enorm în ultimii ani.
Mina se închide si acum au loc lucrãrile necesare. Va veni vremea ecologizãrii si toate clãdirile vor fi demolate. Asta înseamnã cã alte masini de mare tonaj vor trece peste acest pod subred deja, iar în proiectul de închideri acest pod nu este cuprins în programul de reabilitare.
Primarul din Vulcan, Gheorghe Ile recunoaste situatia si faptul cã podul este în custodia sa, însã, deocamdatã nu a decis ce se va întâmpla acolo.
„Podul care face trecerea spre mina Paroseni apartine municipiului Vulcan. L-am primit odatã cu activele din 1995 si el va rãmâne al nostru. Am sã fac, însã, o solicitare firmei care face închiderea minei Paroseni sã îl reabiliteze, pentru cã ei stricã cu masinile  de mare tonaj si le voi cere sã îl reabiliteze”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Podul trece peste calea feratã industrialã din acea zonã si leagã de oras, cãtunul de case momârlãnesti. Nu sunt multi oameni, însã, primarul spune cã doar cu banii pe impozitele pe care si asa nu si le achitã cei de acolo, nu ar putea sã reabiliteze el acest pod. Tocmai de aceea, pânã la închiderea si ecologizarea perimetrului minier, ar putea sã apeleze la cei de la Societatea de Închideri de Mine.
Diana Mitrache