Toma Coconea –a pornit în cucerirea X-PYR 2018

Parapantistul hunedorean tinteste podiumul competitiei derulatã în aceste zile în Pirinei. Startul a avut loc ieri, Coconea urmând sã parcurgã în zbor sau alergare peste 500 de kilometri.
Organizatã o datã la doi ani, la fel ca si celebra Red Bull X Alps, competitia de parapantã si cãtãrare din Pirinei a adunat la start 37 de concurenti, iar parapantistul hunedorean este însotit de un suporter. Acesta va trebui sã-i gãseascã cele mai bune rute de zbor ori cãtãrare. Toma Coconea este medaliat cu bronz la editia din 2014, iar la participarea din acest an încearcã sã-si doboare recordul. X-PYR 2018 presupune traversarea muntilor Piriniei cu sosirea pe coasta Mediteranei, la Port de la Seva. Traversarea se face de cãtre participant fie pe jos, fie în zbor cu parapanta, si trebuie sã transporte în permanentã cu el parapanta si echipamentul necesar. Sportivul va trebui sã ajungã la linia de sosire cu echipamentul cu care pleacã de la start.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Toma Coconea –a pornit în cucerirea X-PYR 2018

  • 25 iunie 2018 la 09:22
    Permalink

    Toma este un mare sportiv si merita toata stima noastra.Totusi are deja 43 de ani iar varsta nu iarta pe nimeni.Sa speram ca va face o figura frumoasa anul acesta.Retragerea din activitatea sportiva sper sa o faca in glorie deplina.Merita dupa tot efortul depus.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.