Municipiul Vulcan se aflã în plin proces de stârpire a insectelor, rozãtoarelor si dãunãtorilor. Primarul Gheorghe Ile spune cã a contractat servicii de la o firmã specializatã si cã, din aceastã sãptãmânã, sunt vizate toate cartierele si zonele orasului, care acum sunt toaletate si de vegetatia care a crescut din cauza ploilor.
„Trebuie sã spun cã ne pregãtim în acest sens, în cartiere si pe bulevardele  principale. Facem dezinsectia pentru cãpuse, cã sunt foarte multe persoane care au ajuns la spital muscate de cãpuse. Am demarat dezinsectia si deratizarea o facem la locuintele unde sunt persoane mai necãjite, cu probleme, ca sã  nu aparã sobolanii si insectele în blocuri. Urmeazã scolile si, pe perioada verii, vor sta închise clasele pe care le deratizãm cu substante puternice”, a precizat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
În Vulcan sunt deja vãzuti pe strãzi cei care au câstigat licitatia pentru acest  serviciu, care se face cu o firmã de profil si fiecare spatiu verde este pulverizat cu substante care sã ucidã insectele.  Este prima actiune de acest fel care are loc în Valea Jiului,  pentru cã, în restul oraselor, nu s-a recurs la metoda dezinsectiei împotriva insectelor.
Diana Mitrache