Elevii unora dintre unitatile de invatamant din Valea Jiului vor avea surpriza ca la festivitatile  prilejuite de deschiderea noului an scolar sa se intalneasca cu alti  directori decat cei pe care i-au avut la incheierea anului  2011 – 2012.

In Petrosani, de exemplu, conducerea Inspectoratului ªcolar Judetean Hunedoara a decis schimbarea „sefilor” la 3 dintre cele 4 licee pe care le are in subordine. Astfel, cu incepere de vineri, 31 august, Colegiul de Informatica „Carmen Sylva”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” si Colegiul Economic „Hermes” au directori noi.

La Liceul de Informatica, Constantin Toroapa a fost schimbat cu Lucian Resmerita, la Liceul Industrial in locul Atenei Vladuceanu a fost numita Zina Gales iar la Liceul Economic scaunul de director i-a revenit Rodicai Pascal, care a inlocuit-o in functie pe Charlotte Irimie. Singurul director de liceu din Petrosani care a trecut cu bine peste noul val de schimbari, operat de catre IªJ Hunedoara, este Gilbert Danciu, ramas „sef” la Colegiul National „Mihai Eminescu”. In ceea ce priveste conducerea celui  de-al 5-lea liceu din Capitala Vaii Jiului, Liceul Economic „Apollonius” (o unitate de invatamant privata) si aceasta a ramas neschimbata, avand un statut aparte. Prin urmare, Mia Albescu va ocupa si in noul an scolar fotoliul de director.

Schimbari s-au produs si  in conducerea unora dintre scolile generale din Valea Jiului. Astfel, la Scoala Generala „I. G. Duca” din Petrosani, de exemplu, in locul Elenei Garjoaba a fost numita Nicoleta Demeter. In acelasi timp si Emeric Kovacs a fost inlocuit de la  conducerea Clubului Copiilor.

 Mircea Nistor