Numai la  Valea de Pesti, pentru a furniza apã la parametri normali, în conditiile în care au fost si precipitatii de 80 de l/mp, cheltuielile celor de la Apa Serv au ajuns la  10.000 de lei, în 20 de zile. Este  exact cât cheltuiau într-un an.
Dar populatia nu a simtit lipsa apei, care a fost furnizatã din statiile de tratare în care s-au fãcut investitii.
„Ploile abundente din ultima sãptãmânã au fãcut ca noi sã avem cheltuieli foarte mari în statiile de tratare. Cu riscul de a repeta, ploile ne-au arãtat cât a contat reabilitarea statiilor de tratare de la Jiet si de la Valea de Pesti. Sã nu uitãm cã la  Valea de Pesti a mers foarte bine statia, chiar dacã acum nu luãm apã  din lacul de acumulare, care este golit, ci din statiile noastre de captare”, a spus Costel Avram, manager general SC Apa Serv Valea Jiului.  Mai mult, responsabilii de la ape spun cã exista un risc major ca populatia sã rãmâne ore în sir fãrã apã la robinet.
„Taia si Zãnoaga  au fost închise si, dacã nu erau reabilitate  celelalte douã statii din Valea Jiului, vã spun clar cã nu aveam apã deloc, fiindcã cheltuielile sunt foarte mari acum. Chiar dacã statiile sunt închise, folosim reactivi sã facem fatã si oamenii sã poatã beneficia de apã”, a conchis managerul Apa Serv. În acest an vor fi reabilitate statiile de tratare la care nu s-au fãcut investitii si apoi, ploile nu vor mai crea  probleme deloc.
Conform contractelor, care urmeazã a fi semnate,  si statia Taia si Zãnoaga vor fi reabilitate în maxim  doi ani de zile.  Cea mai afectatã statie este cea de pe Taia, acolo unde acum se vãd efectele tãierii pãdurilor, însã, în perioada urmãtoare vor începe lucrãri, finantarea fiind deja asiguratã prin Programul Operational de Infrastructurã Mare care a fost semnat anul trecut si a cãrui implementare a început în aceastã primãvarã.
Diana Mitrache