Proiectul pentru reabilitarea Muzeului Mineritului, blocat de contestatii

Una din firmele participante la licitatie a depus contestatie, astfel cã procedura s-a împotmolit. Aproape 5 milioane de lei este valoarea contractului prin care se urmãreste reabilitarea muzeului care descrie povestea minelor din Valea Jiului.
“Suntem tot în contestatie cu proiectul legat de muzeu. Încã nu am reusit sã semnãm contractul. A contestat una dintre cele douã firme care a participat la licitatie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Contractul de finantare a fost semnat în data de 29 mai 2017, finantarea  nerambursabilã fiind asiguratã prin Regio – Programul Operational Regional 2014 – 2020. “Obiectivul general al proiectului îl reprezintã conservarea patrimoniului cultural si dezvoltarea economicã, socialã, educationalã si culturalã a municipiului Petrosani prin promovarea obiectivului de patrimoniu “Muzeul Mineritului”, care se adreseazã atât locuitorilor zonei cât si turistilor de toate vârstele”, aratã anuntul Primãriei Petrosani. În cadrul proiectului de 4,9 milioane de lei vor fi executate mai multe lucrãri. Se va realiza un lift, dar si o platformã de acces pentru persoanele cu handicap locomotor.
“Prin proiect se urmãreste: reabilitarea clãdirii muzeului  compusã din demisol, parter si pod prin executarea unor lucrãri de reparatii, interventii de consolidare si interventii structurale; accesibilizarea clãdirii pentru persoanele cu dizabilitãti locomotorii prin realizarea unei  platforme – ascensor automat în zona  accesului principal si construirea unui lift în interiorul clãdirii care sã asigure accesul de la demisol pânã în pod; dotarea muzeului cu instalatii, echipamente si dotãri pentru asigurarea utilitãtilor si a conditiilor de climatizare, sigurantã la foc, antiefractie; dotarea muzeului cu mobilier pentru expunerea si protectia patrimoniului cultural; amenajarea suprafetei exterioare de teren cu alei, trotuare, spatii verzi, realizarea unei platforme betonate pentru prezentarea exponatelor exterioare si a unui spatiu tip piatetã în fata clãdirii”, aratã acelasi anunt. Proiectul are  o valoare totalã de 4.947.862,17 lei, inclusiv TVA, valoarea asistentei financiare nerambursabile fiind de 4.847.915,35 lei din care contributia  Uniunii Europene – FEDR este de 4.205.682,84 lei si contributia Guvernului României este de 642.232,51 lei. Valoarea cofinantãrii beneficiarului este de 99.946,82 lei.|
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.