Un bãrbat de 51 de ani din zona Moldovei a crezut cã se poate ascunde în Valea Jiului, la Aninoasa, pentru a scãpa de puscãrie.  Individul era cãutat pentru a-si ispãsi  condamnarea la închisoare pentru furt si era dat în urmãrire nationalã.
”Politistii au efectuat o actiune în urma cãreia a fost depistat, pe raza orasului Aninoasa, un bãrbat în vârstã de 51 de ani, din judetul Botosani, pe numele cãruia Judecãtoria Suceava a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii prin care a fost condamnat la un an si 4 luni de închisoare, pentru sãvârsirea infractiunii de furt”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara. Individul a ajuns în Penitenciarul Deva.
Tot în Valea Jiului, doi soferi s-au ales cu dosare penale si riscã puscãria pentru cã au încãlcat legea. Unul dintre ei în vârstã de 36 de ani, din Petrila, a fost prins de politistii rutieri în trafic, pe D.N. 66A, pe raza orasului Aninoasa, conducând bãut. Politistii l-au testat si au constatat cã avea o alcoolemie de 0,60 mg/l,  alcool pur în aerul expirat. Cu dosar penal s-a ales si un petrilean care avea permisul suspendat. A fost prins dupã ce a vãzut echipajul de politie care fãcea un control de rutinã în trafic si a încercat sã scape pe o strãdutã.
”La vederea echipajului de politie, a virat dreapta pe un drum lãturalnic.  Politistii au trecut la urmãrirea autoturismului, iar dupã oprirea acestuia, la volanul masinii a fost identificat un bãrbat de 57 de ani, din orasul Petrila. În urma verificãrilor, politistii au stabilit cã bãrbatului îi fusese suspendatã exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru abateri la regimul circulatiei”, a mai precizat sursa citatã.
Maximilian Gânju