Asociatia PRO ANINOASA, care a „înfiat„ Copacul cu lalele aflat la venerabila vârstã de 138 de ani, sprijinã prin statutul ei, actul educational la Scoala Gimnazialã „Sfânta Varvara” din Aninoasa. Proiectul, aflat la a II-a editie, se adreseazã elevilor de gimnaziu, iar unul dintre criteriile importante pentru calificare, este ca media generalã pe ambele semestre, este sã fie cel putin 9,00.
Obiectivele proiectului sunt: motivarea elevilor pentru activitãtile de învãtare; – dezvoltarea creativitãtii elevilor; – perfectionarea deprinderilor de muncã ale elevilor; – formarea unui comportament civilizat, demn si responsabil;  – cresterea interesului pentru activitãtile extracurriculare si extrascolare organizate de scoalã sau alte scoli din judet/tarã. În acest an scolar, s-au calificat în finalã, 8 elevi: Pocs Raul Florin, Coculeasã Nicola, Ilinesc Cosmin, Cãlin Riana, Blãjan Rebeca, Savastita Andreea, Marcu Fabiana si Balaci Luis.
Locul I si câstigãtorul premiului de 500 lei, acordat de Asociatia PRO ANINOASA, este elevul POCS RAUL FLORIN, din clasa a VI-a (media generalã 10).
Câstigãtorul primei editii a Proiectului educational ”Elevul anului”, a fost elevul ILINESC COSMIN din clasa a VI-a (Scoala Gimnazialã Iscroni-structurã).
Parteneri în acest proiect au fost Primãria Aninoasa  si Scoala Gimnazialã „Sfânta Varvara” Aninoasa. Multumim Primarului jr. Nicolae Dunca, directorului scolii, prof. Ramona Inta, tuturor dascãlilor care au sprijinit derularea proiectului si membrilor Asociatiei PRO ANINOASA
Initiator proiect, Prof. ELENA PASCU
Presedinte Asociatia PRO ANINOASA