Primaria Petrosani a trecut in istorie o firma din subordinea sa, infiintaza in urma cu doar 4 ani. Este vorba despre SC Piatra SA, a carei activitate a fost suspendata.

In 2008, consilierii locali din Petrosani aprobau infiintarea unei noi societati comerciale, care sa functioneze in subordinea administratiei publice locale si sa se ocupe de proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parang. Cateva luni mai tarziu, reprezentantii Adunarii Generale a Actionarilor au numit si un administrator al societatii, aceasta fiind Monica Ciurea, iar mai apoi, in regim part – time, a fost angajat si un contabil.

Firma pleca la drum cu proiecte indraznete, cel putin la nivel declarativ, iar reprezentantii AGA spuneau, nici mai mult nici mai putin, ca ca si-au propus sa faca ordine in munte, in asa fel incat turistii sa fie atrasi si nu alungati din statiune. In plus, SC Piatra SA ar fi trebuit sa preia in concesiune domeniul schiabil din Masivul Parang – cu tot ceea ce cuprindea acesta – dupa implementarea proiectului de investitii intitulat “Dezvoltarea domeniului schiabil in zona turistica Parang”. Iar pentru toate acestea s-au stabilit si salarii pentru cei doi angajati, respectiv contabilul platit cu ora si administratorul firmei, in regim full – time.

Numai ca, recent, administratia publica locala din Petrosani a  decis sa treaca la capitolul istorie firma din subordinea sa, pe motiv ca nu-si mai poate atinge scopul pentru care a fost infiintata. „Intre timp, s-a schimbat legislatia, iar noi nu mai avem voie sa concesionam domeniul schiabil catre o societate din subordinea noastra. Am decis sa o suspendam pentru ca nu-si mai poate atinge scopul pentru care firma a fost infiintata”, a declarat Marian Popescu, administrator public al municipiului Petrosani.

Suma alocata catre aceasta societate a fost de aproximativ 100.000 de lei, dar Popescu spune ca nu s-au cheltuit toti banii. Iar in ceea ce priveste activitatile derulate in cei peste 3 ani de activitate, acestea pot fi numarate pe degetele de la o mana: o actiune de ecologizare a statiunii Parang, intocmirea actelor necesare pentru autorizarea partiilor, ori, impreuna cu reprezentantii SALVAMONT, intretinerea si marcarea traseelor montane.

Carmen Cosman