O initiativã ineditã ia nastere la Lupeni, acolo unde autoritãtile locale propun cã patrulele Politiei Locale sã fie formate si din voluntari.  Primarul Lucian Resmeritã sustine cã acest lucru este  posibil prin Legea Voluntariatului. Astfel, începând de sãptãmâna viitoare, edilii le propun cetãtenilor care doresc sã se alãture politistilor locali pentru a patrula în cartiere.
“La numãrul foarte mic de politisti locali pe care îi avem, si anume 14, îsi fac datoria, dar m-am gândit sã eficientizãm Politia Localã. Astfel, am cãutat în legi si am gãsit Legea Voluntariatului. Le propun cetãtenilor, începând de sãptãmâna viitoare, dacã doresc sã formãm patrule mixte. Avem 14 politisti locali care nu pot patrula decât dacã sunt doi. Ne-am gândit, cã în cazul în care cetãtenii doresc, sã vinã la primãrie si sã devinã voluntari. Vom forma echipe formate dintr-un politist local si doi voluntari. Vrem astfel sã triplãm efectivele de politisti”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, în cadrul emisiunii “Se întâmplã în Valea Jiului”, de la Mondo TV.
Edilul sustine cã nu va exista un program normat, însã voluntarii vor beneficia de o adeverintã care le atestã implicarea.
“Cel mai important este faptul vor beneficia de o adeverintã de voluntariat. Pe tineri, aceastã adeverintã de voluntariat în cadrul Politiei Locale îi poate ajuta foarte mult în momentul în care se va face o angajare în domeniu. Noi, astfel, venim si în sprijinul lor, dar ne ajutãm si pe noi, fãcând ordine în municipiul Lupeni. Vom face si un mic curs cu voluntarii, încercãm sã îi pregãtim”, a mai spus sursa citatã. Initiativa vine ca urmare a reducerii numãrului de personal, iar angajãri nu pot fi realizate din cauza bugetului limitat.
Monika BACIU