Defileul mãturat de ploaie

 

Crengi, stânci de mici dimensiuni, bolovani si grohotisuri au cãzut pe soseaua din Defileul Jiului, în timpul ploii de miercuri seara.
Timp de minute bune, traficul a fost dirijat, pentru cã vizibilitatea era practic zero si apoi toate aluviunile au ajuns pe sosea. Nu s-a oprit circulatia vehiculelor, însã, s-a circulat foarte greu, iar drumarii spun cã au lucrat toatã noaptea. Dimineatã, au revenit si au fost nevoiti, din nou, sã îndepãrteze efectele ploii torentiale si a furtunii.
„Noi am primit avertizarea de cod portocaliu de vânt puternic si cantitãti însemnate de ploaie.  Ne-am luat mãsuri, am avut permanentã în toate districtele si am intervenit. Am avut cãderi de pietre, grohotisuri, la km 121, la limita între cele douã judete. Am avut, între Lainici si Bumbesti Jiu, câteva stânci mai mari pe carosabil si multã, foarte multã, apã. Circulatia nu s-a întrerupt, dar au fost câteva ore când s-a circulat dirijat, pentru cã s-a intervenit cu utilajele, dar nu au fost probleme în defileul Jiului”, a spus Ion Tudor, sef CNADR Gorj.
Cantitatea de precipitatii a fost estimatã între 40 si 50 l / mp, dar într-o perioadã scurtã de timp.  Din fericire, însã, nu au existat pagube materiale, iar soferi care sã fie afectati în trafic, nu au existat.
Diana Mitrache

One thought on “Defileul mãturat de ploaie

  • 14 iunie 2018 at 21:45
    Permalink

    Domnul director Ion Tudor a uitat de drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si Transalpina ca isi rup masinile cetateni vaii jiului si iar vine iarna si apoi promite ca se va asfalta in 2019 apoi in 2020 , ….

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *