Politistii Biroului de Investigatii Criminale Hunedoara au luatã mãsura preventivã a retinerii pentru 24 de ore fatã de trei hunedoreni, bãnuiti de comiterea mai multor infractiuni de furt calificat. În fapt, politistii hunedoreni au efectuat miercuri douã perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Hunedoara si Deva, în cadrul unui dosar de cercetare penalã ce vizeazã comiterea mai multor infractiuni de furt calificat. În urma activitãtilor investigative, anchetatorii au identificat doi tineri din municipiul Hunedoara, în vârstã de 21 si 24 de ani,  în sarcina cãrora s-a retinut sãvârsirea mai multor infractiuni de furt calificat, cei doi fiind retinuti pentru o perioadã de 24 ore si urmând a fi prezentati magistratilor Parchetul de pe lângã Judecãtoria Hunedoara, cu propunere de arestare preventivã.
“În urma cercetãrilor, politistii au stabilit cã în data de 07.06.2018, cei doi au  fortat geamului portierei unei autoutilitare parcate pe raza municipiul Hunedoara, iar din interior au sustras un telefon mobil si suma de 1.000 de lei. De asemenea, la data de 10.06.2018, prin fortarea sistemului de închidere al usii de acces, au pãtruns în interiorul unui magazin alimentar  situat în municipiul Hunedoara, de unde au sustras bani si mai multe pachete de tigãri, cauzând un prejudiciu total de 4.000 de lei”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Politistii au stabilit cã la spargerea magazinului alimentar a participat si un minor în vârstã de 17 ani. De asemenea,  în data de 13.06.2018, politistii au stabilit cã minorul  a sustras mai multe articole vestimentare (de pe sârmele pentru uscat rufe din zona unor blocurilor de locuinte din cartierul Micro 6 Nord, din Hunedoara).
În urma probatoriului administrat, si minorul a fost retinut pentru o perioadã de 24 ore, urmând prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventivã. Politistii Biroului de Investigatii Criminale Hunedoara continuã cercetãrile în vederea documentãrii întregii activitãti infractionale a celor trei hunedoreni.