De mai multi ani de zile angajatii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgentã Petrila dominã concursurile judetene si participã la etapele nationale reprezentând judetul. Pompierii petrileni si-au mãrit palmaresul la editia din acest an gãzduitã de Hunedoara.
Acestia au fost declarati concursului profesional pentru serviciile voluntare si private pentru situatii de urgentã faza judeteanã, obtinând locul I pe toate fronturile pe echipe. Primarul localitãtii Petrila, Vasile Jurca spune cã s-a investit constant în serviciu de salvare si era normal ca rezultatele sã aparã.
”Este o muncã rãsplãtitã, sunt oameni bine pregãtiti si era normal sã aibã aceste rezultate. În plus, vreau sã vã spun cã pompierii din cadrul SVSU Petrila au cea mai bunã si dotatã bazã de antrenament din judet, aici mã refere la serviciile similare. Ba chiar si pompierii militari au fãcut antrenamente pe aceastã bazã de pregãtire si au fost impresionati. Noi investim constant si avem grijã ca serviciul sã functioneze perfect, pentru cã petrilenii trebuie sã aibã sigurantã, sã stie cã se pot baza pe pompierii nostri în caz de nevoie”, a declarat edilul sef al localitãtii Petrila.
Concursurile destinate pompierilor din serviciile voluntare si private dezvoltã si perfectioneazã aptitudinile necesare îndeplinirii actiunilor de interventie în situatii de urgentã.
Maximilian Gânju