Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara aminteste angajatorilor cã pot  beneficia de un stimulent financiar lunar, egal cu 50% din salariul minim brut pe  tarã garantat în platã, acordat din bugetul asigurãrilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student încadrat în muncã pe perioada vacantelor.
Stimulentul financiar se acordã la cererea angajatorului din bugetul asigurãrilor pentru  somaj, pentru o perioadã maximã de 60 de zile lucrãtoare într-un an calendaristic.
Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat   si salariul realizat se suportã   de cãtre angajator din fonduri proprii.
Beneficiazã de stimulentul financiar lunar prevãzut mai sus angajatorii care încadreazã în muncã elevi si studenti în bazã:
a) unui contract individual de muncã pe duratã determinatã, egalã sau mai micã decât duratã vacantei, încheiat în conditiile legii, cu normã întreagã sau, dupã caz, cu timp partial;
b) unui contract de muncã temporarã, numai dacã durata misiunii de muncã temporarã este egalã sau mai micã decât durata vacantei.
În cazul tinerilor în vârstã de pânã la 18 ani, contractul individual de muncã încheiat cu duratã timpului de muncã de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe sãptãmânã se considerã încheiat cu normã întreagã.
Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie sã încheie o conventie cu AJOFM, în termen de 30 de zile de la data angajãrii elevilor si studentilor.  Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de cãtre angajator din contributia de asigurãri pentru somaj datoratã de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, sã o vireze lunar în contul bugetului asigurãrilor pentru somaj. Nu beneficiazã de stimulentul financiar:
– angajatorii care încadreazã în muncã elevi si studenti anterior datei de începere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi;
– angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar prevãzut în lege pentru o perioadã de 60 de zile lucrãtoare în cursul anului calendaristic.  Persoanele interesate  pot obtine informatii suplimentare la Agentiile Locale si Punctele de Lucru ale AJOFM Hunedoara din raza de domiciliu sau resedintã
Nicolae Fara