Elevii hunedoreni pot participa la prima tabara fotografica organizata de Directia Judeteana de Sport si Tineret Hunedoara.  Pentru ca tinerii sunt tot mai atrasi de gadgeturi, reprezentantii DJST Hunedoara s-au gandit sa imbine arta fotografica cu  istoria. Astfel, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara, organizeaza la Centrul de Agrement Costesti, “Tabara Nationala de Fotografie, Cultura, Traditii si Civilizatie Dacica si Romana”, in perioada 13 – 25 august 2018.
“Pana acum ne-am axat doar pe cultura, istorie si traditii romane si dacice. Anul acesta venim cu ceva inovativ, si introducem si arta de a fotografia. Prin aceasta noua compenenta a taberei dorim sa venim in intampinarea nevoilor tinerilor, in ziua de azi mai toti tinerii detin cont pe site-uri de socializare unde posteaza poze  din apropape toate activitatile lor zilnice. Isi doresc sa aiba cele mai reusite poze pentru a primii cele mai multe like-uri, sau pur si  simplu vor sa isi pastreze aminitri din locuri frumoase, prieteni dragi sau evenimente importante. Majoritatea insa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografie, si doar in unele orase  au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea insa, nu au aceasta  oportunitate. Anul acesta vom avea un program foarte  diversificat cu activitati inspirate din cultura, traditiile si obiceiurile daco-romane, si cursuri foto interactive, care va creste notorietatea acestei locatii si gradul de interes in randul elevilor, studentilor si cadrelor didactice. Gradul de originalitate al taberei de la Costesti va asigura premisele unei dezvoltari durabile in primul rand printr-o mai buna ocupabilitate pe termen lung a locurilor de cazare  puse la dispozitie.
Insa turismul se face prin promovare, iar promovarea nu ar avea acelasi impact fara fotografie. Diseminarea facuta de catre participanti aduce notorietate locului, dar o fotografie face cat o mie de cuvinte, ea vorbeste de la sine”, arata oficialii DJST Hunedoara.  Costul privind cazarea, masa, serviciile si materialele celor 110 de tineri beneficiari ai taberei nationale va fi suportat de catre Ministerul Tineretului si Sportului.
Monika BACIU