Universitatea are locuri pentru toti

Universitatea Petrosani are pana acum un grad de ocupare la invatamantul de licenta de nici 50 % pentru anul universitar 2012 – 2013.

  Rezultatele dezastruoase inregistrate la Bacalaureatul de anul trecut si de anul acesta, din vara, au facut ca nici macar locurile de la stat sa nu fie adjudecate. Astfel, oferta universitatii pentru absolventii care vor reusi sa treaca cu bine de sesiunea a doua de Bacalaureat, care se desfasoara in aceste zile, va fi una bogata. “Vreau sa va spun ca am avut 600 de locuri pe taxa si 625 pe buget. Din totalul de locuri la buget dupa confirmare, in vara, cam 37, 5 % sunt ocupate, iar toate celelalte vor fi scoase din nou la concurs.  La taxa lucrurile stau mai slab, pentru ca daca la buget nu s-au ocupat, era clar ca la cele cu taxa va fi asa. Din 600 de locuri, doar 30 s-au ocupat”, a declarat Aron Poanta, rectorul Universitatii Petrosani.

De altfel, aici, exista specializari pentru care la prima sesiune de inscrieri nu a optat nimeni, cum ar fi Ingineria Economica in Domeniul Mecanic.  In aceste conditii, este posibil ca aceasta sa se piarda. “Sunt programe de studii unde locurile bugetare sunt ocupate in totalitate. Dar, sunt si alte programe pentru care practic, nu a fost nicio optiune. Acestea cred ca vor avea soarta celor carora nu le-am mai alocat cifra in acest an”, a mai spus Aron Poanta.

Luiza Andronache

Advertisements

Un comentariu la „Universitatea are locuri pentru toti

  • 30 august 2012 la 21:34
    Permalink

    Universitatea Petrosani trebuie sa dea mai multi bani la bursele de merit pentru studenti care invata bine la Facultatea de Mine pentru a atrage sutdenti la aceasta Facultate care are cel mai mare grad primit de la Minister si sa nu bage bani la echipele sportive de fotbal si rugby ca este echipe nu ii proecupa pe studenti ci doar pe uni profesori.

Comentariile sunt închise.