Un virus extrem de periculos circulã în rândul functionarilor publici.  Vizatã este limba românã, care este siluitã de cãtre cei care sunt plãtiti din bani publici. Viceprimarul orasului Uricani, Corneliu Braia, a încercat sã explice ceva pe pagina sa de socializare. Greu de înteles mesajul viceprimarului, care este certat cu limba românã si, mai mult, se pare cã nu îi place litera “I” sau punctul pe “I”.   Pentru exemplificare, redãm fãrã nicio interventie asupra textului, mesajul postat de viceprimarul Corneliu Braia.
“O delegatie din orasul Herborn Germania condusã de primarul Hans Benner se afla in orasul Uricani discuti cu reprezentantii orasului Uricani posibile investiti in orasul nostrul”,  explicã Corneliu Braia, pe pagina sa de socializare.
Mesajul postat de viceprimarul din Uricani pare a fi mai degrabã o telegramã. Cuvintele însirate de al doilea om din administratia publicã de la Uricani nu au nicio noimã. La prima citire a textului, ochii se dau peste cap, creierul se chinuie sã descifreze mesajul, care ar putea fi scris mai mult decât corect de un elev de clasa a II-a.
Mândru cã este român, dar certat cu limba românã, viceprimarul din Uricani a participat, în weekendul care tocmai a trecut la mitingul de la Bucuresti, “împreuna cu simpatizanti”.
Monika BACIU