Mândru cã este român, dar certat cu limba românã

Un virus extrem de periculos circulã în rândul functionarilor publici.  Vizatã este limba românã, care este siluitã de cãtre cei care sunt plãtiti din bani publici. Viceprimarul orasului Uricani, Corneliu Braia, a încercat sã explice ceva pe pagina sa de socializare. Greu de înteles mesajul viceprimarului, care este certat cu limba românã si, mai mult, se pare cã nu îi place litera “I” sau punctul pe “I”.   Pentru exemplificare, redãm fãrã nicio interventie asupra textului, mesajul postat de viceprimarul Corneliu Braia.
“O delegatie din orasul Herborn Germania condusã de primarul Hans Benner se afla in orasul Uricani discuti cu reprezentantii orasului Uricani posibile investiti in orasul nostrul”,  explicã Corneliu Braia, pe pagina sa de socializare.
Mesajul postat de viceprimarul din Uricani pare a fi mai degrabã o telegramã. Cuvintele însirate de al doilea om din administratia publicã de la Uricani nu au nicio noimã. La prima citire a textului, ochii se dau peste cap, creierul se chinuie sã descifreze mesajul, care ar putea fi scris mai mult decât corect de un elev de clasa a II-a.
Mândru cã este român, dar certat cu limba românã, viceprimarul din Uricani a participat, în weekendul care tocmai a trecut la mitingul de la Bucuresti, “împreuna cu simpatizanti”.
Monika BACIU

4 thoughts on “Mândru cã este român, dar certat cu limba românã

 • 12 iunie 2018 at 18:01
  Permalink

  Asa era si in anii ’50. La conducere erau pusi semiabalfabeti, care excelau prin obedienta.De aia Romania a ramas la coada Europei.

  Reply
 • 12 iunie 2018 at 20:43
  Permalink

  Nu inteleg care este vina acestui viceprimar!Cadrele didactice de la scoala generala,liceu i-au dat note de trecere la limba romana.Sunt trase vreodata la raspundere cadrele didactice pentru ca scot absolventi analfabeti pe banda rulanta?Nu!In alta ordine de idei omul este pe acest post pentru ca a fost votat,nu s-a facut singur viceprimar!

  Reply
 • 12 iunie 2018 at 21:45
  Permalink

  Dar nici cu cei ce scriu articole de rahat nu ne este rusine!

  Reply
 • 12 iunie 2018 at 22:56
  Permalink

  Exista si romi care sunt certati cu limba,dar cinste lor,astia de pe Saturn trebuie numiti cetateni de onoare.Primaria le da ajutoare sociale desi sunt camatari.Politia nu le face nimic ca doar de unde sa culeaga informatii?!Asa ca cu bune sau rele,vvvaleea de jiului…fruncea tarii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *