Minerii care intrã în subteran în cele douã mine, care sunt acum în plin proces de închidere, mai lucreazã doar pe douã schimburi. Nu mai este nevoie de personal în subteran, activitatea fiind în restrângere, iar aproximativ 10 % din totalul celor care lucreazã, sunt pe picior de plecare la CEH.
Mai precis, potrivit datelor statistice, numãrul celor care au ales minele viabile, cel mai probabil pentru cã nu îndeplinesc conditiile de pensionare, este de 42. Restul, însã, lucreazã mai putin. „Am luat mãsura de a mai  lucra doar schimbul I si II. La schimbul III si IV, facem doar inspectii”, a spus Petre Drãgoescu, director tehnic SNÎMVJ.
În plus, se vorbeste si despre disponibilizãri la minele neviabile.  „Anul acesta, aveam prevãzute 75 de disponibilizãri. Rãmâne de vãzut, dupã o analizã serioasã, dacã vor fi 75, sau mai putin cu numãrul celor care pleacã la Complexul Energetic Hunedoara”, a adãugat Drãgoescu.  Societatea Nationalã de Închideri de Mine mai are activ subteranul de la minele Paroseni si Uricani, locuri din care sunt scoase materiale si piese ce pot fi recuperate, dar si cãrbune. „Noi, am bugetat anul 2018 pentru 495 de angajati. Acum, suntem în jur de 460. Pe parcurs, o parte s-au lichidat la zi, exprimându-si dorinta de a se reangaja la CEH, la mine viabile”,  a mai precizat Petre Drãgoescu, director tehnic SNÎMVJ.  Complexul Energetic Hunedoara a reiterat, recent, ideea cã ar avea nevoie de personal  calificat de la minele pe închidere. Totusi, cei de la minele viabile spun cã numãrul celor care mai sunt interesati de subteran si care vin de la minele pe închidere, este foarte mic
Diana Mitrache