Un bãrbat de 41 de ani, din municipiul Hunedoara, cu mai multe condamnãri pentru tâlhãrie si viol a fost gãsit de politistii hunedoreni, acesta fiind principalul suspect într-un caz de viol ce s-a petrecut în noaptea de duminicã spre luni.
Victima, o taximetristã din localitate care, solicitatã la o comandã, l-a transportat pe suspect pânã într-un cartier al orasului, iar acolo ar fi fost agresatã si violatã. Femeia a relatat politistilor cã, în timp ce desfãsura activitãti de taximetrie în cursul noptii a fost abordatã de un client sã îl  transporte pânã în cartierul Hãsdat, de la periferia municipiului Hunedoara. Ajunsi la destinatie, bãrbatul a lovit-o si a amenintat-o cerându-i sã se deplaseze pe un câmp, în afara localitãtii,  unde sub amenintare a întretinut raporturi  sexuale cu acesta.
„Politistii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de viol si lipsire de libertate în mod ilegal, iar în scurt timp au reusit identificarea unui bãrbat de 41 de ani, bãnuit de comiterea faptelor. Pe numele bãrbatului a fost emis un mandat de aducere. În activitãti a fost implicat întreg colectivul Politiei municipiului Hunedoara, dar si politisti de la alte  subunitãti din judet”, a declarat purtãtorul  de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu. Suspectul este cunoscut ca recidivist, în trecut fiind condamnat tot pentru o faptã de viol. Potrivit Politiei, bãrbatul se numeste Bãtãlan Petru, iar pe numele sãu a fost emis mandat de aducere.  În iunie 2013, Bãtãlan Petru a fost retinut la Satu Mare dupã ce, atunci proaspãt eliberat din puscãrie, unde a stat patru ani pentru viol, a violat o bãtrânã de 71 de ani. Dupã al doilea viol, bãrbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fiind eliberat în acest an.  Potrivit lui  Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara, violatorul a fost prins în jurul orei 14,00, luni. Acesta a fost condus la sediul IPJ  Hunedoara pentru audieri, iar judec?torul a dispus arestarea preventiv? pentru 30 de zile.