Douã diplome de excelentã au ajuns si la Petrosani, una la Colegiul Economic Hermes si una la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida. Dascãlii de aici au demonstrat cã stiu sã se adapteze la cerintele noi de pe piata educatiei si au creat un cadru ce le-a conferit un astfel de titlu.
„Noi ne-am înscris la aceastã competitie, ce a ajuns la a IV-a editie. S-au înscris mai multe scoli, din care doar o parte au reusit sã ia acest premiu. Noi am vrut sã ne fie certificatã astfel munca pe care am depus-o. Suntem o scoalã cu o paletã mare de calificãri si, din 2009, pânã în prezent, avem 33 de calificãri acreditate. În anul scolar urmãtor, avem 11 calificãri, pe 8 domenii, pe trei niveluri: învãtãmânt profesional, liceal si postliceal”, a explicat Camelia Paraschiv, director Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”.
Colegiul Economic Hermes a primit aceiasi distinctie pentru 3 arii  de excelentã, iar cei de la „Dimitrie Leonida” pentru douã arii. „Noi ne-am auto-evaluat si ne-am auto-evaluat corect, pentru cã am si primit titlurile, pentru aria de excelentã Flexibilitate si Inovare. Flexibilitate, pentru cã reusit mereu sã creãm noi specializãri, sã ne adaptãm, sã reusim sã ne pãstrãm scoala, în conditiile în care în zona noastrã sunt licee teoretice care ne pot lua  elevii si atunci am fost nevoiti sã venim cu o ofertã variatã” , a adãugat directorul Colegiului „Dimitrie Leonida”.  La Colegiul Tehnic din Petrosani, cea mai cãutatã dintre specializãri este cea de mecanic auto, iar elevii pot lua permisul de conducere la finele clasei a XII-a, iar cei care urmeazã post-liceala, merg pentru a deveni tehnicieni mecanic-auto si laborant pentru protectia calitãtii mediului.
Diana Mitrache