Cinci persoane au fost rãnite si au avut nevoie de îngrijiri medicale, dupã ce un tren de marfã a luat foc în cel mai lung tunel feroviar  din zona Vãii Jiului.
Echipele de interventie au desfãsurat operatiuni de stingere a incendiului, în conditii de sigurantã, si limitare a propagãrii acestuia la garniturã, concomitent cu operatiunile de salvare a celor 5 oameni rãniti din locomotivã. Acestia au fost scosi în sigurantã din tunel si predati echipajelor SMURD, care i-au stabilizat si transportat la ambulante.
Este scenariul unui amplu exercitiu organizat de I.S.U. Hunedoara în colaborare Regionala CF Timisoara si CFR Infrastructurã. Scenariul aplicatiei a presupus cã o garniturã de tren de marfã, având în compunere 19 vagoane încãrcate cu cãrbune, ce circula pe ruta Târgu Jiu – Deva, a deraiat si s-a izbit de peretii laterali ai tunelului feroviar din zona Bãnita. La bordul locomotivei electrice a izbucnit un incendiu iar 5 persoane, blocate în locomotivã, sunt rãnite. Din cauza curentilor de aer formati în tunel incendiul se propagã si la primul vagon încãrcat cu cãrbune, existând riscul sã se extindã la întreaga garniturã. Evenimentul s-a produs, în cel mai lung tunel  feroviar din judetul Hunedoara, cu o lungime de 665 m, într-o zonã greu accesibilã. Pentru a ajunge la intrarea în tunel fortele de interventie au coborât pe o scarã metalicã iar echipamentele si accesoriile necesare actionãrii au fost distribuite cu ajutorul corzilor de pe un viaduct  situat la mai bine de 10 metri de locul interventiei.  În exercitiu au fost  implicati zeci de oameni de la Detasamentul de Pompieri Petrosani, Detasamentul de Pompieri Deva, Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Regionala CF Timisoara, CFR Infrastructurã si Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã Bãnita.  Obiectivele aplicatiei au constat în pregãtirea personalului participant prin executarea întrunitã a mai multor mãsuri si operatiuni, precum si, exersarea cooperãrii interinstitutionale.