Ghiozdanul refuzat de copiii bogatilor ajunge tot la elevii sarmani

Circa 3500 de elevi din Petrosani vor primi de la municipalitate un ghiozdan si rechizite pentru noul an scolar. Ghiozdanele refuzate de cei care vor ceva diferit, vor fi date copiilor care au nevoie de ele chiar daca nu sunt in grupul tinta al municipalitatii.

Mai precis toti elevii din clasele I-VIII care invata la scolile de pe raza municipiului Petrosani vor beneficia gratuit incepand cu 10 septembrie, la deschiderea anului scolar, de un ghiozdan modern cu rechizite de baza pentru a putea incepe scoala.

Printre ei sunt si copii care provin din familii instarite si care ar putea refuza cadoul edililor. Asa ca alesii s-au gandit si la aceasta posibilitate si vor da toate ghiozdanele ramase celor care au nevoie de ele, mai exact copiilor sarmani de la liceele din localitate.

De altfel, de anul viitor si pentru liceeni se pregateste un program asemanator. „Programul acesta a demarat in urma discutiilor avute anul

trecut in Consiliul Local Petrosani si cu reprezentantii Serviciului de  Asistenta Sociala si am ajuns la concluzia ca este mai mult decat necesar.

Au fost si discutii legate de faptul ca ar trebui sa dam doar la cei saraci insa eu am considerat ca totii copiii sunt egali si trebuie toti sa primeasca indiferent de veniturile pe care le au familiile lor.

Nu e o problema cu cei care le refuza, noi le vom da acolo unde este cu adevarat nevoie”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Pentru acest program pilot municipalitatea a cheltuit din bugetul propriu suma de 160 de mii de lei, iar rechizitele au fost contractate in urma unei licitatii publice.

Maximilian Ganju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.