ApaServ Valea Jiului a scos la licitatie contractul “Reabilitarea retelelor de apã si canalizare Petrila”. Contractul are o valoare de 29.360.796 de lei. În cadrul proiectului vor fi realizate o serie de lucrãri complexe.
Activitãtile vizeazã implementarea corespunzãtoare a contractului de lucrãri conform cerintelor Caietului de Sarcini, astfel:
• Reabilitare retele de apã pe o lungime de aproximativ 10km
• Reabilitare retele de canalizare pe o lungime de aproximativ 6,4km
• Reabilitare aductiune Petrila pe o lungime de aproximativ 4,1km;
• Procurare si montaj apometre
Termene: Executie de lucrãri – 24 luni + perioada de garantie – 36 luni
Valoarea estimatã a contractului este de: 29.360.796 RON si nu include sumele reprezentând ,,cheltuieli diverse si neprevazute’’.
Lucrãrile sunt realizate în cadrul Programului Operational Infrastructurã Mare, contributie UE – Fondul de Coeziune fiind de 85%; contributia publicã nationalã – Buget de Stat 13%; si contributia localã – 2%.  “Ofertantul trebuie sã facã dovadã cã a executat într-o perioadã de cel mult ultimii 5 ani, lucrãri duse la bun sfârsit  similare sau superioare din punct de vedere al complexitãtii cu lucrãrile ce fac obiectul prezentei achizitii a cãror valoare cumulatã a fost de cel putin 29.360.796 RON la nivelul a minimum un contract – maximum 3 contracte de lucrãri”, aratã anuntul ApaServ VAlea Jiului.  Contractul de finantare a în valoare de 90 de milioane de euro a fost semnat în vara anului trecut, în prezenta ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb.
Monika BACIU