Evenimentul este organizat de municipalitatea Hunedoara, Castelul Corvinilor, Consiliul Judetean Maramures si Asociatia Millennium si are loc duminicã, 10 iunie,în Sufrageria Bethlen a Castelului Corvinilor
În fapt este vorba de o expozitie comunã –  „SEMNELE CERIULUI” si „CONSTELATII  ROMÂNESTI  TRADITIONALE”. Evenimentul este dedicat  CENTENARULUI  Marii Uniri de la 1918 si Anului European al Patrimoniului Cultural – 2018. ”Expozitia de artã fotograficã „Semnele Ceriului” este un proiect fotografic apartinând artistului Ilie Tudorel care îsi propune sã promoveze în rândul iubitorilor de culturã din tarã si din strãinãtate  cele mai importante reprezentãri ale simbolisticii astrale prezente în  arhitectura traditionalã din România. „Constelatii  Românesti  Traditionale” este un proiect al Complexului Astronomic Baia Mare început în anul 2012 si îmbunãtãtit de la an la an. Intentia organizatorilor a fost aceea de a descoperi ce au vãzut strãmosii nostri pe cer, diferit de constelatiile oficiale.
Pe parcursul documentãrii au fost consemnate 39 de constelatii românesti, multe dintre ele identice cu cele recunoscute de Uniunea Astronomicã Internationalã”, spun organizatorii.
Maximilian Gânju