Un tanar din municipiul Petrosani a fost sef de santier la doua locuinte din Bucuresti ale fratelui celebrului terorist al Romaniei, Omar Hayssam

Claudiu Marius Pana in varsta de 23 de ani s-a scolit in amenajari interioare in Italia, unde a muncit o perioada buna dupa majorat. Pentru ca stie meserie a ajuns sa se ocupe de amenajarea unei vile din Capitala, care apartine lui Mukhles Omar, nimeni altul decat fratele lui Omar Hayssam. I-a facut toate lucrarile de constructie din interiorul somptuoasei locuinte  si a fost platit regeste pe perioada cat a lucrat la sirian. „Am ajuns sa lucrez la fratele lui Omar Hayssam dupa ce m-a recomandat un prieten cu care am muncit in Italia.

Aveam un  termen scurt pentru a termina lucrarea si trebuia sa indreptam peretii vilei, sa mai facem niste lucrari decorative si sa zugravim. Mukhles a platit pentru lucrare foarte bine, nu s-a uitat la bani. Pentru el banii ce i-am primit noi nu reprezentau nimic si cand ne-am angajat la lucrare a dat cat am cerut fara sa incerce sa negocieze. Nimeni din Bucuresti nu platea atat la acea vreme pentru ceea ce am lucrat noi. Era insa si foarte exigent. Venea cu becul pentru a verifica planeitatea peretelui dupa ce dadeam cu glet si daca vedea o denivelare cat varful de ac ne cerea sa refacem peretele”, povesteste Claudiu.

 Fratele lui Omar era foarte secretos

 Tanarul spune ca sirianul nu vorbea deloc cu ei despre fratele sau considerat terorist si nici nu se gandea sa-si lase afacerile si sa plece din Romania. Pentru ca i-a placut cum arata vila din zona Baneasa, la care Claudiu impreuna cu alti zidari si zugravi a muncit, Mukhles l-a recomandat pe tanar si altor prieteni si afaceristi cu care avea relatii. „Am mai fost la un alt afacerist sa-i fac o lucrare asemanatoare dupa ce a vazut ce a iesit la fratele lui Omar”. Sirianul l-a mai angajat pe Claudiu si pentru o alta lucrare insa la aceasta din urma n-a mai fost la fel de serios cand a venit vorba de plata. „Am muncit pana in vara la o cladire pe care o cumparase si a platit la fel de bine la inceput. Apoi, catre final, a uitat sa mai fie la fel de prompt”, mai spune tanarul. Acum a venit la Petrosani si cum isi face foarte bine meseria, n-a avut probleme in a-si gasi un loc de munca.

 Maximilian Ganju