Fãrã materiale plastice, sticle si alte obiecte care polueazã excesiv mediul! Aceasta a fost deviza celor care s-au adunat miercuri la prânz, cu bicicletele sau pe jos, în centrul municipiului Petrosani, pentru a celebra Ziua Mediului.

Ecologisti sau nu, cei care au organizat spun cã au gândit actiunea ca pe un protest împotriva materialelor din plastic.
„În fiecare an, încercãm sã aducem în actualitate tema evenimentului legat de Ziua Mediului. În acest an, accentul se pune pe o temã dificilã si foarte palpabilã pentru noi toti:  combaterea poluãrii cu plastic. Îl vedem peste tot si încercãm sã transmitem si copiilor sã  îi învãtãm cât de important este sã nu mai poluãm astfel mediul. Au adus PET-uri, am construit un om de zãpadã din plastic, iar unii s-au îmbrãcat în materiale plastice din care si-au confectionat costume”, a spus Cazimir Radvanski, presedinte Pro Parâng. În zona teatrului, cei mici au încropit o paradã a modei cu rochii si  costume realizate din mase plastice, aplaudatã de toti cei prezenti. Actiunea s-a desfãsurat si pe  biciclete, iar în capul coloanei s-a aflat chiar primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care a vorbit despre importanta limitãrii poluãrii mediului.

„Asociatia Pro Parâng organizeazã aceastã activitate si, dacã ati vãzut, în acest an Ziua Mediului are ca temã limitarea poluãrii cu deseuri din plastic, care se descompun cel mai greu în naturã si atunci problemele sunt din ce în ce mai mari. E un exemplu foarte bun pe care cei de la Pro Parâng îl dau si noi vom merge cu bicicletele pentru a încuraja miscarea si limitarea poluãrii mediului înconjurãtor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Ziua Mondialã a Mediului se sãrbãtoreste în fiecare an în 5 iunie, dar a fost zi liberã pentru elevii care au sãrbãtorit si Ziua Educatorului, motiv pentru care aceastã actiune a avut loc o zi mai târziu.
Diana Mitrache