Nu mai putin de 10 perchezitii au fost efectuate ieri, de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. din Hunedoara, 65 de persoane au fost conduse la audieri.
10 dintre acestea sunt bãnuite de trafic de droguri de risc si efectuarea de operatiuni cu substante cu efecte psihoactive. Actiunea a fost derulatã de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Hunedoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara, în cadrul unui dosar penal, ce vizeazã sãvârsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma perchezitiilor, au fost ridicate substante vegetale susceptibile a avea efecte psihoactive, ce urmeazã a fi expertizate.
”Din cercetãri, a rezultat cã o parte dintre cei vizati, ar fi vândut stradal, în special în municipiile Hunedoara, Deva si Orãstie, etnobotanice – la preturi de aproximativ 50 de lei/plic si cannabis, atât personal, cât si prin intermediul altor persoane. 65 de persoane (10 dintre acestea bãnuite de comiterea infractiunilor) au fost conduse la sediul Biroului Teritorial Hunedoara al D.I.I.C.O.T., în vederea audierii si a luãrii unor mãsuri legale”, precizeazã IPJ Hunedoara.
Maximilian Gânju